maandag 4 juni 2012

Kikker-post

Vandaag ontving ik de derde en laatste brief uit de kikker-post.
Wat een boekentips allemaal!  Daar ga ik even zoet mee zijn.

De meest indrukwekkende brief kwam van CreativEls van Koekje Haakje Maakje.
Dat was een grote envelop met op de achterkant deze mooie sticker:

kikker7

Zo professioneel! Dat maakte me nog meer nieuwsgierig om hem open te doen. Er zat nog een even professioneel en mooi kaartje bij en een cadeautje:

kikker4

Het was een prachtige, zelfgemaakte boekenlegger!

kikker5

Ongelofelijk, hè!? Daar zijn toch uren tijd in gekropen!! Super dank je wel voor dit mooie verwennerijtje!
Met op de achterkant nog een mooi naamplaatje om nooit te vergeten van wie ik deze zachte boekenlegger heb gekregen!

kikker6

Er zat ook nog een prachtige envelop bij

kikker2

(ik ben helemaal weg van het motiefje, en ook dat van de binnenkant is prachtig; zonde van het te moeten openen, zo mooi ;-))

kikker1

Met daarin dan de uiteindelijke bedoeling van de post: de leestips! Heel ordelijk neergepend op romantisch briefpapier:

kikker3

Haar favoriete boek is "Extreem luid & ongelofelijk dichtbij" van Jonathan Safran Foer.  Ik heb het nog niet gelezen maar het stond wel al op mijn leeslijstje dat ik hier opdeed, dus ik denk dat het echt wel een heel goed boek moet zijn!  Ook de paragraaf op de linkerpagina sprak me al direct aan. Ik repte me naar de bibliotheek maar daar hebben ze het helaas niet.  Maar ik krijg het wel te pakken!
Verder liet CreativEls me nog volgende tips weten:
- Paula van Isabel Allende
- De weg van Cormac Mc Carthy
en haar reactie op dit blogbericht van Elisanna (vol boekentips!!! :-))
Daar meldt ze "De eenzaamheid van de priemgetallen" en de boeken van Karin Slaughter, wat ook favorieten van mij zijn dus we leunen wel bij elkaar aan qua leesvoer, wat het des te interessanter maakt om haar tips te volgen!
Super dank je wel, CreativEls!!

De tweede brief die de postbode me bracht was eigenlijk niet voor mij, maar voor Doornroosje:

kikker8

Dat was even spannend! Alsof ik het briefgeheim schond! Heel origineel!  En heel mooi handgeschreven!
Het is de eerste brief uit 365 "Brieven aan Doornroosje" van Toon Tellegen.  Het ziet er een heel apart en origineel boek uit, leuk voor tussendoor zoals Klaartje zelf ook aangeeft.
Klaartje gaf daarnaast nog andere boekentips:
- "En de Ezelin zag de Engel" van Nick Cave
- "Mevrouw Verona daalt de heuvel af" van Dimitri Verhulst
- "De kolonel krijgt nooit post" van Gabriel García Marquez
- "De ongelooflijke maar droeve geschiedenis van de onschuldige Eréndira en haar harteloze grootmoeder" van Gabriel García Marquez
- "Zeugzoenen" van Marie Darrieussecq.  (die ziet er hilarisch uit!)
- "I.M." van Connie Palmen, inderdaad heel beklijvend!  Die heb ik zo'n 12 jaar geleden gelezen en als ik ergens I.M. zie staan, denk ik nog altijd aan dat prachtige boek!
Voor de rest ken ik er geen van, dus dat worden vele uren vol leesplezier!!  Dank je wel voor al je tips, Klaartje!!

Onze prof "geschiedenis van Latijns-Amerika" raadde ons ook Gabriel García Marquez en Isabel Allende aan.  Van 1 van beiden ben ik ooit eens in een boek begonnen (zo'n 10 jaar geleden) maar het sprak me totaal niet aan.  Nu ik deze tips krijg en van anderen deze ook vaak hoor, ga ik ze toch eens terug vastnemen!  Op 10 jaar tijd kan ik misschien een heel andere smaak gekregen hebben, wie weet ;-)


De derde en laatste brief was een postkaart:

kikker9

Patricia van No butterfly maakte reclame voor "Lollipop Shoes" van Joanne Harris.  Zij is ook de auteur van de bekende film "Chocolat" en die vond ik heel mooi!  Dus die ga ik ook lezen, dank je wel voor de tip, Patricia!

kikker99

Bovendien heb ik er geen probleem mee in het Engels te lezen; soms kan een vertaling zelfs sterk tegenvallen.  Zo las ik ooit op reis in een gezellige chambre d'hôte in Carcassonne het begin van een Engelstalig boek (dat daar zomaar in de kast stond!). Ik vond het zó goed dat ik het in onze bib ontleende, weliswaar in de Nederlandse vertaling.  Het boek was al zijn charmes verloren door een nogal droge vertaling.  (de titel schiet me helaas niet meer te binnen; misschien kunnen ze me in de bib helpen door mijn ontleengeschiedenis van 4 jaar geleden te bekijken ;-))



Zelf heb ik ook boeken getipt en brieven rondgestuurd naar bovenstaande personen.  Mijn favoriet boek van het moment is "Kamer" van  Emma Donoghue.



Het is een roman die nog dagenlang nazindert in je hoofd. 
Het verhaal wordt verteld door de 5-jarige Jack waardoor het boek heel gemakkelijk leest en je in zijn hoofd kan zien hoe hij over de dingen denkt en voelt.  Dat is soms grappig maar evengoed soms triest. 

De achterflap van het boek zegt: Het is Jacks verjaardag, hij wordt al vijf. Jack leeft met Mam in Kamer, waarvan de deur op slot zit. Kamer heeft alleen een dakraam en is elf vierkante meter groot. Jack is dol op televisie kijken; Dora de Explorer is zijn vriendin, maar hij weet dat wat hij op televisie ziet niet echt is.  Alleen hijzelf is echt, en Mam, en de dingen in Kamer. En Ouwe Nick die ’s nachts vaak komt. Dan zit Jack in de kast en kraakt het bed. Op een dag vertelt Mam hem dat er buiten Kamer ook een echte wereld is. (…)

En toch is het geen boek waar je zakdoekjes voor nodig hebt.  Een aangrijpend verhaal, heel mooi verteld en origineel verwoord.  Echt een aanrader! 




Mijn andere tips:

•    Stad der Blinden van SARAMAGO, José
•    De eenzaamheid van de priemgetallen van GIORDANO, Paulo
•    Toevluchtsoord van VERBEECK, Lydia
•    1984 van ORWELL, George
•    De alchemist van COELHO, Paulo
•    De Da Vinci code van BROWN, Dan
•    Oscar en oma Rozerood van SCHMITT, Eric-Emmanuel 
 
(en nu ik het hier neerzet, ook nog Het kind van Noach van SCHMITT; echt een heel goeie schrijver!)

Het is een lange post geworden, maar ik ga er nog vaak naar teruggrijpen voor ik naar de bibliotheek vertrek :-)  Dat worden uren leesplezier!
Dank je wel aan iedereen en ook aan .TonBouton. voor het initiatief!


7 opmerkingen:

  1. Wat leuk om ook de tips van anderen te sprokkelen.

    Die bladwijzer is inderdaad héél leuk!

    Geniet er nog van.
    Groetjes,

    *Sam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,

    Wat een leuk verslag heb je gemaakt. Mijn verslagje is ook klaar en kan je lezen op mijn blog. Ook ik ga zeker de tips gebruiken op zoek naar de boeken die jullie hebben aangeraden.

    En graag gedaan hé, tof dat je de bladwijzer leuk vindt.

    Lieve groetjes,

    CreativEls
    http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, zo'n leuk initiatief, die had ik gemist. Ik ben nog steeds bezig in de 2 boeken die ik op het einde van de zwangerschap van Lukas las, en in Madrid begonnen in 'Alles in verlicht' van Jonathan Safran Foer. Zeer vreemd geschreven, maar omdat ik 'Extreem luid en ongelofelijk dichtbij' zo goed vond, zet ik door. Veel leesplezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat wordt hier maan-den lezen! Leuke post.
    Het boekeninitiatief kwam minstens even hard van Tweemeisjes hoor ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ee nbijzonder pakje , dat eerste. Zo helemaal af!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Graag gedaan, ik kijk al uit om jouw tip te lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn naam is Lilian N. Dit is een zeer vreugdevolle dag van mijn leven vanwege de hulp die Dr.saguru me heeft gegeven door me te helpen mijn ex-man terug te krijgen met zijn magie en liefdesspreuk. Ik was 6 jaar getrouwd en het was zo verschrikkelijk omdat mijn man me echt bedroog en wilde scheiden, maar toen ik op het internet een e-mail van Dr.saguru tegenkwam over hoe hij zoveel mensen heeft geholpen om hun ex terug te krijgen en helpen om de relatie te herstellen. en mensen gelukkig te maken in hun relatie. Ik legde hem mijn situatie uit en zocht toen zijn hulp, maar tot mijn verbazing vertelde hij me dat hij me zou helpen met mijn zaak en hier vier ik nu omdat mijn man voorgoed totaal veranderd is. Hij wil altijd bij me zijn en kan niets doen zonder mijn aanwezigheid. Ik geniet echt van mijn huwelijk, wat een geweldig feest. Ik zal blijven testen op internet, want Dr.saguru is echt een echte spreukgebruiker. HEEFT U HULP NODIG, NEEM DAN NU CONTACT OP MET ARTS SAGURU VIA E-MAIL: drsagurusolutions@gmail.com of whatssap +12098373537 Hij is het enige antwoord op uw probleem en zorgt ervoor dat u zich gelukkig voelt in uw relatie. en zijn ook perfect in
    1 LIEFDESPELL
    2 WIN EX TERUG
    3 VRUCHT VAN DE BAARMA
    4 SPELL PROMOTIE
    5 SPELLENBESCHERMING
    6 BEDRIJFSSPELLEN
    7 GOEDE WERKSPELL
    8 LOTTERIJ SPELL en GERECHTZAAK SPELL

    BeantwoordenVerwijderen