dinsdag 12 november 2013

Onze chocolade keukenprins(ess)en

We hadden nog heel wat chocolade in de kast liggen die mocht weggewerkt worden met het vooruitzicht op Sinterklaas.  Dus zijn we aan het kokerellen geslagen.  Ik smolt de chocolade au bain marie en Mie Fantasie en Wielfreak zorgden voor de rest.

Ze maakten schuim van eiwit en mengden dat onder de chocolade:


De dag nadien smulden we van heerlijke chocomousse!

Aangezien ze heel graag speculaas eten, smeerden ze speculaasjes vol chocolade ...


... om er een "trein" van te maken:
(had ik al gezegd dat zoonlief zot is van treinen? ;-))


Die was best lekker.  Zoet, maar lekker!

De overschot van de gesmolten chocolade verwerkten ze nog in een chocoladecake:
(dat open mondje vind ik geweldig, dat wijst op de inspanning)
 

En ik was eindelijk snel genoeg om een foto te nemen van Mie Fantasie die een eitje kan breken:


Helaas zijn we nu ook wellicht enkele kilo's rijker.  Gelukkig hadden we bezoek dat kon mee smullen!

1 opmerking:

  1. Onze kinders vinden dat ook zalig. Wegens allergieën (lactose en witte suiker) zijn het hier meestal gewoon koekjes en pistolets die we maken, moet dringend ook eens sandwiches proberen. En op 6 december houden we voor 1 keertje eens geen rekening met de allergieën en kan de Sint gewoon zijn zin doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen