woensdag 11 december 2013

Tricot auto's

Voor het eerst maakte ik een t-shirt in tricot.  Het werd er eentje voor de zoon en aangezien hij zot is van auto's en brandweerwagens scoorde ik veel lofbetuigingen met dit stofje.


Anderhalf jaar geleden maakte ik al eens een rok en kleed voor mezelf in tricot.  Ik vind die stof niet moeilijker dan katoen, alleen de steekkeuze was terug wat zoeken.  Ik heb een pfaff 3.0 en daar staat een heel gamma aan stretch-steken op.  Maar eens een goeie steek gevonden, ging het weer vlot.

Alleen vergat ik die steek te gebruiken voor het omzomen onderaan.  Door tussendoor vlug een extra pietenmuts te naaien was ik vergeten dat ik die speciale steek moest gebruiken.  En tornen bij tricot is niet echt aan te raden. Dus lobt het wat onderaan.  Dat is toch de oorzaak van dat lobben, niet?  Of doe ik nog iets anders verkeerd?


Ik gebruikte patroon Raide uit de Ottobre 6/2012.  Daarin staat stap voor stap duidelijk uitgelegd hoe je die boordstof aan de halsopening naait.  Dat was wel nodig want ik had dat nog nooit gedaan.  Maar met die goede uitleg is het dus prima gelukt.Natuurlijk kon ik het niet laten toch nog een foutje te maken.  Ik had voor de mouwen te veel stof genomen zodat ze zeker lang genoeg zouden zijn.  Maar bij het afknippen hield ik geen rekening met het omzomen.  Geen probleem, dacht ik, dan zet ik daar ook boordstof aan, zoals aan de hals.  Maar met een reeds in elkaar gezette mouw is dat niet zo simpel.  Toch is het rimpelloos geëindigd.  Oef!  

En zie ne keer hoe blij en fier de zoon is met zijn t-shirt:


Goedgekeurd!  Dat vraagt om bandwerk.  Ik heb in september mijn voorraad tricot ingeslagen dus hopelijk vind ik vlug wat tijd om nog eens achter mijn machien te kruipen.

Tricot: Kapellen
Boordstof: de markt
Patroon: Ottobre 6/2012

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk shirtje! Ik heb helaas geen naaimachine en ik kan ook niet naaien, maar als ik dit zie zou ik het wel graag willen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na enkele weken afwezigheid in blogland is dit het eerste berichtje dat ik terug lees, en wat heb je dat knap gedaan! 't Zal wel zijn dat hij er nog vraagt. Ik zet mouwboordjes er altijd pas aan als alles in elkaar staat, een beetje moeilijker maar zoveel properder :-) En dat lubberen, als het na het wassen weg is dan lijkt het mij van het lostornen, anders is er iets mis met je draadspanning.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk!
  Stofje zou hier ook aanslagen bij de zoon, ik moet precies toch eens echt naar Kapellen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen