zondag 19 februari 2012

Uit de oude doos: appeltjes plukken

Als kind was dit mijn favoriete spelletje. Na jarenlang op zolder te hebben stof vergaard, haalden we het nu boven voor mijn dochter en ook zij is er zot van.Om beurten mag je draaien aan de wijzer die zegt hoeveel appeltjes je van je boompje mag plukken. Het kan ook zijn dat je je mandje moet leegmaken, je een beurt moet overslaan of dat er appeltjes uit je mandje worden gestolen.  Wie het eerst alle 10 appeltjes in zijn mandje heeft, is gewonnen!


De prachtige doos, pure nostalgie naar een zalige kindertijd!

4 opmerkingen:

 1. Nog een spelletje dat wij hier hebben. Maar wij hebben het onlangs gekocht. Leuk hé met die appeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo, ik kocht onlangs dit spel op de rommelmarkt, om te gebruiken in mijn klas (buitengewoon onderwijs). Jammer genoeg zitten de spelregels er niet meer bij :( Kan u me eventueel helpen door deze in te scannen en door te sturen (naar dermar111@yahoo.com) groetjes juf Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De spelregels zijn heel simpel:
   Iedereen hangt zijn boompje vol appeltjes. Het is de bedoeling om ter eerst je mandje vol te hebben zodat er geen enkel appeltje meer in de boom hangt of op de grond ligt.
   Om beurten mag je draaien. Draai je appeltjes, mag je zoveel appeltjes uit je boom (of van de grond) in je mandje leggen. Draai je de hond, moet je een beurt overslaan. Draai je het omgevallen mandje, moet je je mandje leeg kappen en opnieuw beginnen. Draai je het jongetje met de 2 appeltjes in de hand, moet je 2 appeltjes uit je mandje halen en terug op de grond leggen.

   Verwijderen
 3. Hier jammer genoeg ook de spelregels kwijt... je mag ze steeds naar mij ook doorsturen.. ellen.demuyer@sgevergem.be

  BeantwoordenVerwijderen