vrijdag 30 maart 2012

Knibbel knabbel knuisje

Voor haar derde verjaardag  kreeg de dochter "Knibbel knabbel knuisje".  Een leuk spel over Hans en Grietje voor onze spelletjes- en sprookjes-fanaat, dacht ik.  

De dag na het feestje hadden we een half uurtje dus zetten we ons aan tafel om het spel te spelen.  Oei, er moeten nog batterijen in.  Oké, geen probleem, we hebben er nog wel in voorraad.  Oei, ik heb een schroevendraaier nodig om dat ding open te krijgen.  Oké, geen probleem, die ga ik wel even zoeken.  Maar makkelijk was het niet om het open te krijgen.  Wat een gepruts en gedoe.  Uiteindelijk schoot er van dat half uurtje niet veel meer over.  Moeten die batterijen per sé achter slot en grendel steken?  Denken ze nu echt dat kleuters die eruit gaan prutsen?


Het spel op zich is wel leuk.  Je kan het spelen vanaf dat je kleuter kan tellen, met 2 tot 4 spelers, die elk een Hans en Grietje-duo vormen.  Het huisje van de heks plakt vol lekkers, in 4 verschillende soorten: bruine chocolaatjes, blauwe schuimpjes, roze hartjes en lichtbruine koekjes.  

Je gooit om beurten met de dobbelsteen en zoveel vakjes mag je verder.  Op een vakje staand, mag je een bepaald snoepje van het huisje trekken.  


Maar pas op want als de heks naar buiten komt, moet je het snoepje terughangen.  

 

Er zijn ook vakjes waar je snoepjes kan ruilen of snoepjes kan afpakken van andere deelnemers.  Wie het eerst van elke soort een snoepje heeft, is gewonnen.  Die mag dan op de schoorsteen duwen waardoor de heks in de oven belandt. 

Ik vind het best een leuk spel.  Jammer dat de dochter bang is van de heks, ook al heb ik al meermaals uitgelegd dat ze aan het deurtje vastplakt en er niet uit kan.


Kleine broer daarentegen is geobsedeerd door de heks...... en natuurlijk ook door de snoepjes: Prettig weekend allemaal!


4 opmerkingen:

 1. Weeral een spelletje dat ook wij hier hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt mij wel een fijn spelletje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben dat spelletje ook net gekregen voor mijn dochtertje haar verjaardag.
  Over batterijproblemen kan ik niet meespreken want die zaten er al in (lang leve opa), maar hier is het één van de favoriete gezelschapspelletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net ontdekt: in de gele doos zitten de 4 pionnen in 3D-versie, terwijl de pionnen uit de paarse doos maar van karton zijn !

  BeantwoordenVerwijderen