zondag 14 oktober 2012

Day and Night

Al jarenlang heb ik Camelot Jr van SmartGames op het oog.  Vriendinnen met oudere kindjes waren erg lovend over dit spelletje, dat een grote hit was bij hun kindjes.  Natuurlijk kon ik niet wachten tot mijn dochter 4 jaar werd.  Dus haalde ik voor haar 2e verjaardag een variant, Day and Night.


Ze vond het onmiddellijk tof.  Na wat spelen met de blokken, kreeg ze interesse in het boekje. 


Nieuwsgierig en leergierig als ze toen al was, moesten we maar eventjes uitleggen hoe het werkte.  Je krijgt telkens een plannetje waarbij de 10 blokken moeten verdeeld worden over de 3 staven.  Dat moet je dan namaken.  Mama of papa of ... kan controleren of het goed is.


Er zijn 4 moeilijkheidsgraden.  De twee gemakkelijkste zijn in kleur, in "daglicht".  Moeilijker wordt het als je enkel de schaduw van de blokken ziet, in de nacht-variant:


Maar geen nood als je dan niet weet of je alle blokken juist hebt gezet.  Je draait gewoon het boekje om en aan de andere kant staat van dezelfde opstelling de dag-variant waardoor je kleuter zelf zijn opstelling kan controleren.  En da's ontzettend handig!


Momenteel is de nacht-variant erg in trek bij haar.  Ze is bijna helemaal door het boekje.  Maar geen nood, Camelot Jr staat op ons lijstje.  En bovendien kan ze dit nog wel eventjes blijven spelen; ze krijgt er alleszins nog geen genoeg van.  Ze steekt zelfs kleine broer al aan.  Ook al heeft hij enkel nog maar oog in de blokken en begrijpt hij nog niet wat het doel van het boekje is; de opvolging is toch al verzekerd!


Day and Night, van SmartGames, van 2 tot 5 jaar, voor 1 speler. In bijna elke speelgoedwinkel verkrijgbaar.

9 opmerkingen:

 1. Inderdaad een heel leerrijk spel! Hebben we op 't werk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al die Smart Games zijn super. Zeker in het oog houden wanneer jullie kindjes ouder worden, voor elke leeftijd hebben ze een leuk en educatief aanbod. Zelfs als volwassene vinden we er onze gading tussen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, leuk spel! Smart games heeft leuke spelletjes hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, die kende ik nog niet, ziet er inderdaad heel leuk uit, misschien een idee voor op Lukas zijn lijstje. De Camelot Jr staat hier op Kato haar lijstje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihi, diet krijgen de kinderen van de sint hier binnenkort.ik ben benieuwd of ze het leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd een schot in de roos, die Smart Games. Voor onze jongste hebben we ook Day en Night, de oudste zijn verslaafd aan Camelot Junior. Niet alleen spelen ze het volgens de regels, maar er worden ook hele verhalen verzonnen met de prins en prinses. Zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen