maandag 8 oktober 2012

Duplo safari

Vandaag kregen we ons eerste "sinterklaasboekje" in de bus: hip hoi !  :-)
Daaraan zag ik de Safari-set van Duplo staan.  Aangezien wij die net cadeau hebben gekregen en er uiteraard ook al mee hebben gespeeld, kan ik onze speelervaringen met u delen.


Er zijn verschillende opstelmogelijkheden mogelijk. 
Deze waar het bruggetje naar de tent leidt, is bij ons het populairste. 


Vooral de dochter van 3 houdt ervan de 3 "kindjes" te slapen te leggen in de tent en roept dan even later: "help, help, de krokodil komt ons opeten!" 


Ja, die krokodil haar bek kan namelijk echt open en toe!  Dat heb ikzelf de afgelopen dagen al aan den lijve moge ondervinden ;-)  Het is dé attractie van zoonlief om mijn dikke buik als maaltijd aan de krokodil te voeren.  Of aan het nijlpaard, want die haar bek kan ook open en dicht.


Schattig is dat de baby-olifant aan de mama-olifant kan vast hangen.  Tof is dat de giraf zijn kop naar beneden kan buigen om bvb. water te drinken.


Wat zit er allemaal in de doos?  Heel veel!  Alles wat hierboven op het tafeltje ligt (behalve de rode kar met strobaal uiterst rechts).  Een vliegtuig, een quad, 3 figuurtjes (1 meisje en 2 jongens), een struisvogel, nijlpaard, panter, giraf, krokodil, een vis, mama en baby olifant.  Verder nog de tent en een kampvuur met een koffiepot en heel veel blokken om 3 bomen, bloemen, gras en een waterval mee te bouwen.  Verder nog een stuk vlees voor de panter en een filmcamera.


Die camera is volgens de dochter een fototoestel.  Ze vindt het leuk om achterin het vliegtuig een passagier te zetten die vanuit de lucht met de camera fotootjes van de dieren neemt.
Ook zoonlief vindt het vliegtuigje best leuk, vooral dat gele draaiwieltje vooraan dat echt draait :-) 


Conclusie: Om er echt mee te spelen is de zoon nog een beetje klein, hij is nog maar net 2 jaar geworden.  Maar de dochter van 3,5 jaar kan er mooi mee spelen.  Al zijn er volgens haar wel een aantal overbodige attributen die ze onaangeroerd laat, zoals de bomen, de bloemen en de waterval.  Daar zit nu eenmaal niet veel actie in... 
Duplo is redelijk duur maar het is wel kwalitatief speelgoed dat generaties lang meegaat.  Zo spelen onze kindjes bij mijn ouders met mijn duplo van toen ik klein was.  Nog steeds mooi.  En naar 't schijnt is duplo wasbaar in de wasmachine, in een kousenzakje of zo.  Hebben jullie dat al eens geprobeerd?

5 opmerkingen:

 1. Het eerste sinterklaasboekje, nu al?
  Duplo is leuk speelgoed he!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinterklaasboekje? Ze komen maar vroeger en vroeger!
  Het speelgoed ziet er super leuk uit, lekker kleurrijk voor de kids.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaja, duplo en lego kan je perfect wassen in de wasmachine. Handig is een kussensloop naar 't schijnt. Wel goed dichtnaaien of zo, zodat er in de wasmachine niks uit kan vallen.
  Ziet er trouwens een superleuke set uit! Maar Sander heeft al zoveel duplo! En hij speelt er ook héél graag mee. Vandaag nog een huis gebouwt voor Takel...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind het best grappig dat hij je dikke buik wil opsmullen met een diertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ja duplo enzo kan je prima wassen in de wasmachine. Ik doe dit elk jaar opnieuw op het einde van het schooljaar met het speelgoed van de klas. En het komt er echt proper uit, maar ik steek het dus ook altijd in een kussensloop die ik met velcro kan dichtmaken.

  BeantwoordenVerwijderen