donderdag 8 augustus 2013

Hè, hè, kaboutertje!

De kabouterberg in Kasterlee, wat een ongelofelijke aanrader voor kleuters!
Elke vakantiedag begint er daar om 14u een "wandeling" voor kindjes vanaf ongeveer 3 jaar.  Een opper-kabouter geeft hen een rondleiding op de kabouterberg en tevens een inwijding in de kabouterwereld.  Met open mondjes luisteren de kindjes aandachtig naar de verhaaltjes over de slapende kaboutertjes, naaien ze mee aan de kaboutermutsen, maken ze een taart voor de jarige kabouter en zingen en dansen ze een kabouterliedje.  Gewéldig!  En dat vonden onze kindjes ook.
Geniet u even mee van de foto's:

Helpen naaien van de kaboutermutsenTaartje bakken voor de jarige kabouterHappy birthday zingen voor de jarige kabouterKabouterwoning beklimmen of eronder kruipen, op zoek naar kaboutervoetstappen


Met dennenappels door de gaatjes gooien
Ons kleinste kaboutertje was ook mee, in de draagdoek want buggy's zijn daar heel erg onhandig wegens de trapjes en de zandbergen.

Meer info op:
http://www.toerisme-kasterlee.be/Kabouterberg/tabid/705/language/nl-BE/Default.aspx

De rondwandeling duurt ongeveer 2 uur.  Een muts is te koop aan 3 euro 't stuk.

5 opmerkingen:

 1. Oh, vlak bij ons en nog nooit geweest. Wist niet dat het zo de moeite is, misschien moeten we dan toch ook maar eens naar daar trekken want jullie schavuiten hebben zich duidelijk geamuseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn er zelf nog nooit geweest ondanks dat het vlakbij is. Maar de kabouterkesberg is/was een jaarlijkse schooluitstap voor mijn kinderen, dus die weten maar al te goed wat het is. En ze vinden het heerlijk om er naar toe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verslag van een fantastisch uitje voor kleuters.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk seg!
  Die ga ik op het to do-lijstje zetten voor ooit eens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geweldig hé. moest ik eens over nadenken om dat ook te gaan doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen