dinsdag 29 oktober 2013

Een fiere vos in het bos

Het is hier lang stil geweest maar dat had een reden:
ik was bezig aan "mijn meesterwerk".  En nu is het eindelijk af!  Een dikke maand heb ik aan dit vossenkleedje voor Mie Fantasie gewerkt.  Ik heb m'n grenzen verlegd, er serieus op gevloekt en nog meer getornd maar nu mag het eindelijk gezien worden!  En trots dat ik ben!  Gelukkig is Mie Fantasie ook heel fier, en blij:Het moeilijkste waren de oortjes. 
Vijf stuks heb ik moeten maken om er twee te hebben die min of meer op elkaar geleken.  Zoals je kan zien, heb ik het witte stofje met een kleine zigzagsteek op het bruin bevestigd.  Twee lapjes bruin met de buitenkanten tegen elkaar, vlieseline op gestreken en dan dicht genaaid maar langs onder open gelaten.


En dan die oortjes er nog op krijgen!
Het was oorspronkelijk mijn bedoeling om achter het oortje een knoop te plaatsen om de schouderbandjes te kunnen los maken.  Maar het kleedje kon toch aan en uit zonder opening dus heb ik de knoop weggelaten en de schouderbandjes gewoon aan elkaar gestikt.  Om het oor mooi recht te houden, heb ik een drukknoopje aan de achterkant van het oor genaaid en de andere op de voorkant van het kleedje.


Voordien had ik al zitten sukkelen met de neus.  Mijn eerste neus was te groot en dat ontdekte ik pas als die al mooi gedriegd was.  Dus knipte ik er een nieuwe, kleinere uit.  Zo moeilijk om een mooie ovaal te verkrijgen en die er dan nog mooi op gestikt te krijgen, uiteraard met de hand.
Voor de oogjes heb ik dan wijselijk zwarte knopen gebruikt: zonder sukkelen om cirkeltjes te knippen!  :-)

Hier zie je de achterkant van het voorpand toen de witte stukken er net tussen genaaid waren en de kleine neus erop bevestigd was.  Rechts boven ligt de te grote neus.


Dat lijkt ondertussen al lang geleden!  
Zo'n moeilijke gevallen ga ik toch niet meer wagen; zo veel werk.  Al geeft het resultaat wel veel voldoening.  En zo'n stralende dochter ook :-)


Stof: lichtbruine baby-rib, zachte witte velours, zwarte katoen en bruine voeringsstof, allemaal uit Kapellen, met dank aan Mie Katoentje om de stof mee uit te kiezen!  Het was gezellig!

Zwarte oogjes = knoopjes van de markt.

Patroon: zelf getekend.  Ik doe een poging om het online te krijgen, alleen heb ik momenteel nog geen idee hoe ik zo'n groot papier zou kunnen scannen...

Met dank aan mijn naai-vriendin voor al haar tips i.v.m. de oortjes en mijn man voor het aanzien van de stapels wachtende strijk.  Het is het allemaal waard geweest!


-- gelieve foto's met mijn dochter niet te pinnen, daarom zet ik hier nog een fotootje van het kleedje zonder kindje erin, hoewel het licht niet zo mooi gelukt is --


Nog een prettige vakantie allemaal!

14 opmerkingen:

 1. Amaaaai, dat zou hier hoog scoren ( en niet uitgedaan worden! )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt weer heel wat grenzen verlegd Tinne. 't Is heel knap geworden. En ik vond het ook heel gezellig hoor, daar in Kapellen (uitgezonderd de afloop dan, al kan ik er nu al wat om lachen). Laat maar weten als je nog eens wil gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige jurk en origineel. De inspanningen waren het waard. Dochter mag terecht fier zijn op de mama en stralen in de jurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is echt origineel! Heel leuk in mekaar gestoken, met superresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb je een liebster award gegeven (zie mijn blog). Ik hoop dat je 'm in ontvangst wilt nemen.

  Groetjes,
  In 15 minuten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een origineel kleedje. Neem daar maar een patent op.

  BeantwoordenVerwijderen