dinsdag 1 oktober 2013

Klein klein kleuterke

Zoonlief werd afgelopen zondag 3 jaar.  Dat werd uiteraard in de klas gevierd.  Ik zorgde voor lekkere bloemetjes die de kleutertjes enthousiast verorberden.  Ze plukten álle bloemekes af.Uit een salami-worst (aldi) sneed ik tulpjes.  Met een uitsteekvormpje maakte ik bloemetjes uit kaas.  Kerstomaatjes maakten de bloemetjes af.  Als gras gebruikte ik komkommerschijfjes.
Het was een groot succes: ik kreeg een lege isomo-plaat met aluminiumfolie terug mee naar huis.  En een zoon met kroon en met de klaspop Ollie:Dat brandweer-t-shirt is super, hè!  Ik vond het vorig weekend in de H&M en aangezien mijn zoontje zot is van de brandweer, moést ik dat natuurlijk meepakken.

Wekenlang had Wielfreak uitgekeken naar deze dag en dan was het eindelijk zo ver.
Mijn vader had ook wekenlang toegeleefd naar deze dag.  Hij was al een tijd bezig met een Thomas de stoomlocomotief te maken in hout.  Mijn zus heeft het hout dan geschilderd.  Het resultaat is prachtig geworden.  Dat vond Wielfreak ook.  Ik vind onderstaande foto heel sprekend, hoe ongelofelijk hij het vond om een echte Thomas-trein uit de doos te mogen halen:


Bij verjaren hoort ook taart.  Normaal gezien maak ik die zelf maar met 3 klein pagadders waarvan er 2 de voorbije week ziek waren, had ik er geen tijd meer voor.  Dus genoten we voor de verandering eens van de heerlijke taarten van de bakker.
De buit was weer gigantisch.  Flanellen dekbedovertrekken voor zijn grote bed, duplo, auto's, een tractor en het piratenschip van Playmobil dat zeker nog een jaar in de kast gaat blijven want onze jongste kruipt rond en steekt alles wat ze vindt in haar mond.


Het was weer een mooie dag!  Ondertussen ben ik terug begonnen met naaien dus daarover hoop ik jullie vlug te kunnen bloggen.

10 opmerkingen:

 1. Gelukkige verjaardag ! Wat een leuke traktatie en zoveel leuke cadeautjes gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, die trein is zo knap gemaakt, wow! En al de rest van de cadeautjes zou hier ook wel in de smaak vallen. Nog eens hieperdepiep voor die flinke zoon van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat! Chique hoor, zijn thomas de trein.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw zeg, zoveel cadeautjes! De trein is super! Hiep hiep hoera!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hip hip hoera!
  Wat een leuke uitdeeltraktatie!
  En hij is goed verwend geweest precies :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vliegt de tijd toch he. Gefeliciteerd met zijn verjaardag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd!!! Ziet er lekker uit ook yummie.

  BeantwoordenVerwijderen