zondag 10 november 2013

Boekenbeurs

Vorig jaar moest ik verstek geven omdat ik met weeënremmers in het ziekenhuis lag maar dit jaar heb ik er ten volle van genoten!  Vandaag trok ik met Mie Fantasie naar de boekenbeurs en zij is zo flink geweest dat we daar 5 uur hebben kunnen rondlopen.  Ze is net als haar mama verslaafd aan boeken ;-)

Sinds de zomervakantie leest ze heel graag Jommeke.  Nu ja, "leest".  Ze kan nog niet lezen, maar dat is niet echt nodig om de verhaallijn van een Jommekesstrip te begrijpen.  Elke drie weken halen we in de bib 10 nieuwe Jommekes.  Op de boekenbeurs belandden we bij het binnenkomen quasi onmiddellijk aan de stand van Jommeke.  Wow, daar geraakten we niet vlug voorbij: dochterlief wou alle boeken lezen!  Voor 1 euro mocht Mie Fantasie draaien aan het rad.  Zo won ze een toffe strip.

Zelfde we-blijven-wat-langer-plakken-scenario bij Tiny.  Gelukkig is de mama ook fan ;-)

Waar heel veel mensen op een hoopje stonden aan te schuiven, vermoedde ik de aanwezigheid van Jeroen Meus.  Ik meldde het aan Mie Fantasie, waarop ze met een hoog enthousiast stemmetje vroeg: "de echte Jeroen die al het eten klaarmaakt op tv die nu echt beweegt?"  :-D

Nog andere echte bewegende mensen gezien, zelfs echte auteurs: bij Clavis babbelden we met Guido Van Genechten (p.a. Rikki) en Liesbet Slegers (Karel en Kaatje).  We kochten een boek van haar dat we lieten signeren:Terwijl Liesbet Slegers de boodschap tekende, wees Mie Fantasie naar de getekende kindjes en zei: "Dat zijn Karel en Kaatje".  Waarop Liesbet Slegers zei: "Nu zijn dat L. en P."  Zó grappig!  Mie Fantasie heeft op de tekening een truweeltje vast en is een muur aan het metselen.  Ze is van kleins af aan al zot van de boekjes van Liesbet Slegers.  Toen ze 22 maand was, kon ze "Karel helpt papa" helemaal van buiten opzeggen terwijl ze in het boekje bladerde.  Het was dus super leuk om de geestelijke moeder van Karel en Kaatje eens in het echt te zien.

We zagen er ook een levensgrote, zachte Rikki die rondliep tussen de menigte.  Mie Fantasie was er zot van en knuffelde hem twee keer.  Ik had voordien gedacht om mijn fototoestel mee te nemen voor zo'n momenten maar aangezien ik enkel over een spiegelreflex beschik, won de gemakzucht het van de potentiële draaglast.  Over draaglast gesproken, mijn armen begaven het zowat op de terugweg naar de auto.  Dat was dan ook mijn eigen fout: ik had wat schade van vorig jaar in te halen, hè ;-)


Voor mezelf kocht ik "Het grote Singer naaiboek" van Lannoo.  Ontzettend dik, een echt naslagwerk!  Het zag er heel goed uit, alles duidelijk uitgelegd met fotootjes erbij.  Nu ga ik het toch aandurven om nog eens een hemdje te maken.  Er zaten ook patronen bij. 
Nog voor mezelf: "Floris en Floriaan", getekend door Jaklien Moerman.  Dat is een boek uit mijn kindertijd.  Ik heb het 100x gelezen en vind het nog steeds heel mooi.  Ik hou gewoon van haar tekenstijl!  Het was voornamelijk uit nostalgie dat ik het heb gekocht: kopen met emoties is gevaarlijk...
Voor Wielfreak het kijk- en zoekboek "Zonnige zomer".  In de bib hebben ze de lente en de herfst en daar is hij echt zot van.  Hij kan daar uren in kijken. 
Nog voor hem: "Vrachtwagens", vol foto's en uitleg over alle mogelijke soorten vrachtwagens.  Daar gaat hij nog jaren zoet mee zijn!
Voor Mie Fantasie het fanboek van K3.  Ze heeft al laten weten dat ze voor haar verjaardag graag het pianoboek van K3 krijgt.  Er lag op de boekenbeurs een grote vloerpiano waar je met je voeten op de toetsen kon stappen en zo een K3-liedje kon naspelen.  Dat vond Mie Fantasie natuurlijk super!
Voor Mie Fantasie ook nog "Sterren en planeten" van Wille weten van Clavis.  Ze heeft veel interesse voor het heelal maar er zijn weinig goeie boeken op kleuterniveau daarover.  Bij de bib hebben ze van die serie ook een boek over het lichaam en dat is bij haar ook een topper.

Voor manlief een geschiedenisboek met Playmobil-foto's.  Echt heel mooi gedaan!  Zei ik al dat we hier allemaal fan zijn van Playmobil? ;-)
Dan nog de kalender van Bond zonder Naam die we elk jaar ophangen, een prachtig fotoboek over de herfst en eentje over de lente en dan nog Lego, euhm, een boek over Lego en met wat Lego bij.  Die wil ik eens proberen!  

Een geslaagd dagje waar we nog lang plezier van gaan hebben!

Toevoeging:
Ik vergat nog te zeggen dat we bij Clavis 2 ballon-hondjes kregen bij aankoop van onze boekjes.  Dat leverde nog grappige momenten op.  Te voet op weg van de boekenbeurs naar de auto hield Mie Fantasie de hondjes mooi in bedwang.  Ze sprak hen streng toe: "Flink zijn en niet in de plassen lopen, hè!"  Omstaanders schoten spontaan in de lach :-) 
Thuis zijn ze ook bij Wielfreak heel populair.  De 2 oudsten lopen nu elk met hun hondje toertjes door het huis, geven hen elk kwartier een nieuwe naam en vroegen daarstraks zelfs om hondenbrokken.
Mini-mie hield een afwachtende houding aan.  Eerst was ze een beetje bang maar toen ze geen blaf of lek in het gezicht kreeg, kon ze gerust zijn.

3 opmerkingen:

  1. Leuk dat je op de boekenbeurs geraakte en de dochter ook zo enthousiast was. Dat Singerboek heb ik ook, de andere aankopen zijn ook super.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat jullie er zo van genoten hebben...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke buit! Hier belanden er naar jaarlijkse gewoonte een deel boeken onder de kerstboom.

    BeantwoordenVerwijderen