maandag 24 februari 2014

Tiramisu-taart van de Jeroen

Mie Fantasie is hevige fan van "de Jeroen", ook wel gekend als Jeroen Meus.  Ze kijkt graag naar Dagelijkse kost en toen ze hem op de boekenbeurs zag, was ze door het dolle heen.
Voor haar verjaardag maakte ik dus een receptje van "de Jeroen".  Zijn tiramisu-taart had ik nog nooit gemaakt en aangezien veel van de genodigden verzot zijn op tiramisu was dit wel een ordelijke manier om die te presenteren.  Het is een heel gemakkelijk receptje, zelfs voor iemand die nog nooit tiramisu heeft gemaakt, zoals ik.  
Het resultaat was prachtig:
Daarnaast verwende ik de jarige en de genodigden nog met appelcrumble van Dorien Knockaert
(ontzettend snel klaar én heel erg lekker)


en met een trifle van kiwi en mango, ook al een gemakkelijk dessertje.


Je vult de bodem van een grote glazen kom met fruit, daarbovenop doe je stukjes cake en daarover giet je gele pudding.  Terug fruit, cake en pudding tot je ingrediënten op zijn.  Bovenaan werk je nog af met een laagje fruit om mooi te presenteren.Voor de klasgenootjes maakte ik - op verzoek van de jarige - koekjespudding.  Heerlijk!


De ene schotel was gevuld met een bodem van mignonette-chocolaatjes, daarboven pudding en dan laagjes petit-beurre-koekjes gedrenkt in koffie afgewisseld met pudding.
De andere schotel was gevuld met brokjes chocolade en brokjes speculaas in gele pudding.
Beide schotels werden afgewerkt met hagelslag.  Met zo'n doosje gieten lukte niet, dus goot ik de muizenstrontjes over in een plastic zakje waarmee ik gemakkelijker letters kon schrijven.


Ja, februari is een echte feestmaand hier.  En het is nog niet gedaan want vrijdag is het mijn beurt!  :-)


3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er kei lekker uit! Bij de volgende verjaardag hier, kom ik even terug inspiratie opdoen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie taarten, ook allemaalberg origineel! Zal vast lekker zijn geweest, ben nu al benieuwd naar jouw verjaardagstaarten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, wat een dessertenbuffet! En alvast een dikke hip hip hoera voor jou!

    BeantwoordenVerwijderen