Ik had al een week een grote aubergine in mijn koelkast liggen.
Het was de bedoeling om er lasagne van te maken
maar wegens tijdsgebrek was het er niet van gekomen.
Ik gebruik aubergine ook al wel eens in een stoofpotje met paprika en tomaat
maar daar had ik geen zin in (en ik had ook geen paprika).
Dus probeerde ik vanavond eens wat nieuws:
ik flanste wat overgebleven ingrediënten bij elkaar
en toverde binnen het half uur een heerlijke ovenschotel op tafel.
Nodig voor 2 personen:
1 grote aubergine (of 2 kleine)
2 grote tomaten (of 4 kleine)
50 à 100 gram fetakaas
150 gram gebraden kip (overschotje van de gebraden kip die ik gisteren op de markt kocht)
cashewnoten naar eigen voorkeur
oregano
Doen:
Snij de aubergine in blokjes en stoof ze aan in olijfolie tot ze goudkleurig worden.
Snij de tomaten, fetakaas en kip in blokjes en doe ze in een ovenschotel.
Voeg de warme aubergineblokjes toe aan de ovenschotel.
Strooi er cashewnoten en oregano over en plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Dien op met volkoren rijst en eet smakelijk!
Wat is jouw favoriete aubergine-gerecht?
Mmm ziet er lekker uit !
BeantwoordenVerwijderenGoed idee!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit, en niet overdreven veel werk (zeker als je overschotjes staan hebt...). Dit ga ik zeker eens proberen, bedankt!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenLiefs Saartje
http://saartjeathome.blogspot.be