vrijdag 28 juni 2013

Cadeautje voor de juf en meester

Vandaag is de laatste schooldag.  En aangezien onze 2 kleuters zo tevreden waren over hun meester en juf, hebben we vorig weekend van het slechte weer geprofiteerd om iets voor hen te knutselen.

Voor de juf van mijn oudste dochter versierde ik de kaft van een schriftje:


Veel knip-, plak- en tekenwerk maar het was zo leuk om te doen!

De cover is doorschijnend dus kon ik de tekst op de pagina erachter schrijven
(en moest het niet van de eerste keer juist zijn ;-) )De eerste 2 pagina's van het schriftje bevatten al grappige uitspraken van mijn dochter, die ook op deze blog te lezen zijn, onder de knop "den toog" hierboven.  De rest is nog helemaal leeg!

Bijhorend maakte ik een kaartje.  De olifanten zijn de 3-jarigen (°2009) en de krokodillen de 4-jarigen (°2008).  Ze zaten samen in een gemengde klas. Vanwege de voorsprong die mijn dochter had, is ze dit schooljaar eerst olifant geweest en in de kerstvakantie al krokodil geworden.  Gemakkelijk voor haar: zo moest ze niet van klas wisselen, kon ze bij haar vriendjes blijven en toch genoeg uitdagingen krijgen.
En dus werd het een kaartje met een olifant én een krokodil.Ook weer veel knip- en plakwerk maar het was dan ook echt een super juf!

Ik zocht de afbeeldingen van de uil, krokodil en olifant via geboortekaartjes op het internet, tekende ze met potlood over van mijn scherm (papier tegen het scherm en zo voorzichtig over kalkeren), knipte ze uit en gebruikte dat als malletje om op gekleurd papier te tekenen.  Dat ook weer uitknippen, opplakken en klaar.

Natuurlijk mochten de kindjes ook iets doen; ook al vind ik het zelf zo leuk om te doen, het was tenslotte hun juf en meester.

Ze doen niets liever dan met verf kliederen dus mochten ze een handafdruk maken.  Het werd een wuivend afscheidshandje.  Omdat in de peuterklas van mijn zoon 1 meester en 2 hulpjuffen zijn, mocht hij 3x zijn handje schilderen.


De oudste dochter kon haar naam al schrijven van toen ze nog maar net naar school ging en nu heeft ze hem voor de allereerste keer in spiegelschrift gezet!  Eigenlijk vreemd, hè, dat ze dat op die leeftijd zomaar zonder foutjes in spiegelschrift kunnen.  Moesten wij op onze leeftijd proberen om iets expres in spiegelschrift te schrijven, we zouden nogal moeten denken!
Het vlindertje dat onderaan is opgeplakt, is volgens ons koffiefilter-tovert-vlinder-systeem gemaakt.

Samen met heel de klas werden er ook nog cadeautjes gemaakt en wat centjes bijgelegd om een groot cadeau te kopen.

En nu wens ik iedereen een hele mooie grote vakantie!

4 opmerkingen:

 1. Toffe zelfgemaakte cadeautjes. Dat schrift is echt iets voor kleuterjuffen, tof idee.
  En de kindjes knap getekend, geverfd en geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een werk en zo creatief. En nu maar genieten van de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gedaan. Ja, dat spiegelschrift is vreemd hé, ik kan nog steeds probleemloos in spiegelschrift schrijven. Ik weet ook niet waar ik het haal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! En nu genieten van een welverdiende vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen