donderdag 20 juni 2013

Tiny love parkhanger

Hieraan hebben we ons serieus laten vangen.  In de babywinkel waar we ruim vier jaar geleden onze geboortelijst legden, was er slechts één parkhanger en dat was deze.  Duur - net geen 80 euro -, dus enorm over getwijfeld.  We vonden in andere winkels in de buurt geen alternatieven.  Toch maar op de lijst gezet omdat een parkhanger wel leuk is, dachten we.

Maar wat een dom ding!  
Er zijn twee kanten: een blauwe kant vanaf 3 maanden en een groene kant vanaf 9 maanden.


Nu wil ik wel eens een kind van minder dan 9 maanden zien dat zo hard aan dat gele trek-ding kan trekken zodat het hamertje omhoog komt.  Of eentje dat het oranje balletje krijgt ingedrukt zodat het piept.  En ik had best sterke baby's.
Wat blijft er over: 
 • een roos-zwart/wit-gestreept balletje dat je kan ronddraaien en dan rammelt.  Tof!  Onze 3 kindjes vonden het allemaal super tof om het met hun voetje te laten ronddraaien terwijl ze met hun handjes een ander speeltje ontdekten: multifunctionele baby's ;-)
 •  een groene waaier: best oké
 •  een geel gezichtje waar muziek uitkomt als je er op duwt.  Een hit, maar pas vanaf ze kunnen recht zitten want eerder kunnen ze er nog niet aan wegens te hoog.


 

De groene kant is best tof.  De 4 gekleurde knoppen waar muziekinstrumenten staan, spelen muziek als je erop drukt.  1 instrument alleen of allemaal samen, je kan het zelf kiezen.  
De onderste knopjes werden niet veel gebruikt, een paar keer in het begin om eens te proberen maar blijkbaar niet interessant genoeg.  De draaiwieltjes waren wel oké.  Het gele bakje dat je kan openen door op het knopje eronder te drukken waardoor er een beestje uitkomt met geluid was in het begin enorm schrikken voor onze kindjes.  Dat had bovendien toch wel een mooier beestje kunnen zijn dan zo'n angstaanjagend ding?  Maar na enkele weken was de schrik overwonnen en vonden ze dat wel leuk om altijd open en toe te doen.


En dan het  monteren aan het park.  Bij een eerste kindje gaat dat nog maar na 4 jaar zijn die rubberen gespen zo verduurd dat ik het veiliger achtte het vast te maken met 2 verschillende koordjes (eentje van cadeaulint en eentje van katoen) omdat ik het niet meer vertrouwde.


Zou ik dit opnieuw kopen met alles wat ik nu weet?  Nee!  
Bij een eerste kindje weet je natuurlijk nog niet veel.  Waarom dat per sé een nieuwe moest zijn, en geen afgewassen tweedehandse?  Niet aan gedacht. Ik vond het jammer dat ze die van ons van vroeger niet meer maakten, super leuk en zonder batterijen!  Mijn zus heeft er nadien tweedehands eentje gevonden en daar hebben onze kindjes veel meer mee gespeeld dan die dure van Tiny Love.


Hier onze oudste 4 jaar geleden met onze leuke retro parkhanger.  Veel toffer!!  En goedkoper!

Hebben jullie een parkhanger, welke?  En zijn jullie er tevreden van?

Onze jongste is ondertussen al 5 maand.  Cliché maar wat gaat het snel!  Ikzelf zit al 4 weken met een chronische borstontsteking en neem daarvoor antibiotica.  Pijnlijk en vermoeiend!  Gelukkig gaat met de kindjes alles goed.


6 opmerkingen:

 1. Wij hebben destijds heel hard gezocht en vonden uiteindelijk iets tussen het moderne en retro in: http://nl.kapaza.be/oost-vlaanderen/parkhanger---activiteitencentrum-67956762.htm maar dan in andere kleuren. Groot succes bij alle 3 de kids, Kato en Lukas kruipen zelfs nu nog regelmatig in de box om ermee te kunnen spelen.
  Amai, die laatste foto, niemand kan ontkennen dat het broers en zus zijn! Veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel beterschap. Mooie foto van de kindjes. Wij hadden in de tijd (onze kinderen worden 11 en 8) zo een trappiano. Als ze nog heel klein waren was dat per ongeluk dat ze er tegen trapten en er dan geluid kwam, nadat ze dit door hadden kwam er soms een heel concert (hihi). Maar die ouwe getrouwe Fisher Price doet het nog altijd goed denk ik, veel mensen halen deze van de zolder.

  Veel beterschap met de ontsteking.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, wat ben ik hier al lang niet meer geweest. Foei Miek!
  Wat heb je een heeeerlijk meisje gekregen!! Van harte nog :)
  En die wangetjes...zoo lief! <3
  Liefs, Miek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een oude retro 2de hands ;-)
  al dat babyspeelgoed waar ze nooit mee spelen... gelukkig heb ik daar nooit veel geld aan uitgegeven

  BeantwoordenVerwijderen