woensdag 24 oktober 2012

Batterijen

Eigenlijk ben ik er niet zo voor, voor speelgoed op batterijen.  
 • Vooroordeel 1: het is leuk voor even maar ze zijn het speelgoed vlug beu
 • Vooroordeel 2:  het doodt de fantasie van kinderen  
 • Vooroordeel 3: die batterijen zijn vlug leeg zijn dus het speelgoed is niet vriendelijk voor het milieu (en evenmin voor de portemonnee)
 • Vooroordeel 4: zo'n speelgoed maakt meestal "lawaai" maakt, wat mijn kinderen wel eens durven te verwarren met "muziek".
Maar soms, zo heel soms, moet ik toegeven dat onze kindjes toch mooi kunnen spelen met zo'n batterij-speelgoed.

Neem nu ons autootje op afstandsbediening.  Vorige maand hebben ze dat gekregen voor de 2e verjaardag van mijn zoon.  Elke dag hebben ze daar al mee gespeeld.  In het begin was hij er wat bang van en kroop hij altijd in de zetel maar dat was vlug voorbij.  


De zus is er nog zotter van dan de broer. 
Voor en na school is dat tegenwoordig haar favoriete bezigheid. 
Ze hebben al lang geen tv meer gekeken.


En zo moet ik vooroordeel 1 toch ontkrachten...

Batterij-speelgoed doodt de fantasie van kinderen.  Hmm, niet altijd.  Neem nu onze duplo-trein.  Die werkt op batterijen.  Dat rijden op zich vinden ze al magisch...... maar je kan die trein ook bijtanken en dan maakt dat "glu-glu" geluidjes. 
Daar zijn ze allebei echt zot van!  Die trein wordt ongelofelijk veel bijgetankt ;-)


En ze leren er zelfs wat van bij: hoe je de sporen legt:


Vooroordeel 2 ook al ontkracht.

Vooroordeel 3: het vreet batterijen; hangt af van speelgoed tot speelgoed.  Die duplo-trein hebben we nu al bijna een jaar en daarvan hebben we nog maar 1x de batterijen moeten vervangen (hoewel ze er heel vaak mee gespeeld hebben).  Het spel Elefun daarentegen hebben we weggedaan met 1 van de redenen dat het batterijen vrat (en dan nog van die dikke dure batterijen).

Vooroordeel 4: het maakt "lawaai".  Dit hangt ook van speelgoed tot speelgoed af.  Je hebt van die irritante muziekjes (vaak in babyspeelgoed zoals radiootjes, gsm's, zingende autootjes, ...) maar vaak kan je die stiller of zelfs af zetten.  Of we verstoppen ze voor onze kroost als we ze beu zijn ;-)

Dus ja, speelgoed op batterijen: ik probeer het zo vaak mogelijk te ontwijken maar het kan ook wel eens leuk zijn.

7 opmerkingen:

 1. Dit zijn ook wel hele leuke dingen! Ik vind het nu nog leuk om mee te spelen ;)
  Schattige foto's van je kindjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht eraan om die trein door de sint te laten brengen. Merci voor de uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind speelgoed zonder batterijen ook beter
  en verkondig dat ook
  maar de Sint, die brengt dan wat niet mag van mij :-)

  en zo soms laat ik de lege batterijen wat rondslingeren zodat het extra magisch is als die dingen weer zijn opgeladen ;-)

  die duplotrein is zoooooo de max!
  de Sint brengt hier nog wat meer sporen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Duplotrein blijft het hier ook nog steeds goed doen! Heb ook al aan uitbreiding gedacht. Vooral dan wat extra "zelf-rijdende" treintjes want nu is het hier al met 3 ruzie om wie met het treintje met de batterijtjes mag spelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ons treintje met batterijen heeft spijtig genoeg de nacht eens buiten doorgebracht (in de regen) en werkt niet meer. Dus geen tankgeluidjes meer. Ik vond die zelf ook wel leuk. :)
  Ik heb liever ook niet teveel batterijenspeelgoed. Met zo'n piano met dierengeluiden en ritmes en alles in 1 spelen ze hier ook graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kato en Lukas zijn hier al lawaaierig genoeg, dus batterijspeelgoed hebben wij hier ook liever niet. Al denken de schoonouders daar anders over, zij zijn helemaal pro zoveel mogelijk geluid en lichtjes. Maar met de ballenboerderij die jullie ook hebben staan, is door de twee oudste al wel heel veel gespeeld. Als Felix er groot genoeg voor is mag die terug naar beneden komen. En als we ze weer beu zijn, vliegt hij weer op zolder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja, de ballenboerderij! :-) Die hebben we gekregen op de babyborrel van mijn zoon en heeft hier heel lang gestaan zonder batterijen omdat mijn dochter daar bang van was mét batterijen. Onze kindjes hebben daar ook al veel mee gespeeld, nu nog slechts ongeveer 1 keer per week in een dood moment of zo. Ik zou ze beter ook eens opbergen; nu de chauffage opstaat komt er weer veel stof op.

   Verwijderen