woensdag 10 april 2013

Onze schoolrijpe zoon

Onze kapoen is 2,5 jaar geworden.  En dat hebben we gevierd want dat ventje had dat nodig.  


Eerst was er de geboorte van zijn zusje waardoor het onvermijdelijk was hem niet altijd de aandacht te geven die hij nodig had. De maand nadien verjaarde zijn grote zus en kreeg die veel aandacht en massa's cadeautjes.  Met als gevolg dat hij de weken na die verjaardag toch jaloers gedrag vertoonde.  Hoe lief hij de weken voordien voor zijn baby-zusje was, zo stout was hij de weken nadien.  Hij stak met zijn vingers in de oogjes van zijn kleine zus, sloeg met autootjes op het hoofd van zijn grote zus en haalde vaak het ene kattenkwaad na het andere uit.  Zo vermoeiend!
Gelukkig had ik door dat het "aandachteritis" was.  Het ventje zocht zijn plek in ons nieuwe gezin.  Veel knuffels, mogen helpen in het verzorgen van kleine zus (wat zijn vieze luiers toch interessant ;-)) en andere positieve aandacht hielpen.  En nu er een andere grote stap in zijn leven naderde, kreeg ik het idee dit uit te vergroten zodat hij ook eens wat extra aandacht kreeg.  

Na de paasvakantie mag hij naar school want hij is net 2,5 jaar geworden.  En daar kijkt hij al lang naar uit!  Na de kerstvakantie was hij zo triest dat hij nog niet naar school mocht.  Maar nu is het echt bijna zo ver!  En voor school heb je toch wel wat spulletjes nodig.  Dus gingen we samen shoppen.  Hij mocht een boekentas, brooddoos en zwemzak kiezen.  (ja, zelfs de kleinste kleutertjes van het onthaalklasje gaan ook al zwemmen).  
Verder had hij ook nieuwe schoenen nodig.  Best met plakkers, zodat hij die zelf kan aan- en uitdoen om te gaan turnen.  En omdat hij zo flink geweest was in de schoenwinkel, gingen we ernaast eens kijken of ze geen toffe kleren hadden.  Zo ontdekten we daar een kleurrijk t-shirt met een "toeta" erop!  Da's eens wat anders dan de meeste saaie t-shirts voor jongens.  Zoontje blij, zoontje flink :-)  En op zijn dag kreeg hij er nog een kroon bovenop.  Fier dat hij was!!


Uiteraard kon een dikke knuffel van grote zus niet ontbreken.  Zo zijn het precies toch schatjes ;-)En de mama gaat maandag stiekem een traantje wegpinken omdat het zo ongelofelijk stil in huis gaat zijn.  Gelukkig is er dan nog een ander knuffelbeertje thuis:9 opmerkingen:

 1. Begrijp het goed dat er een traantje zal weggepinkt worden. Wat zijn ze zo snel groot?
  Ook jouw jongste dochtertje is zo een schatje. Prachtige foto van een stralend kind.
  Veel plezier aan de zoon gewenst op de eerste schooldag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal aan je denken als ik die van mij afzet in haar klasje :-)
  Hier ook een poppemieke dat er zeker en vast klaar voor is en dat zo verdrietig was omdat ze nog niet mee mocht met grote broer, maar toch zal het haar gat varen denk ik zo naar school gaan haha.
  Hier is het ook peuter (kleuter)pubertijd in volle glorie, amai, hopelijk betert het binnenkort wat terug en bij ons moet de baby dan nog komen hé :-s
  Maar als ze als haar grote broer is gaat dat wel goedkomen :-)
  Groetjes Frullemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, 'aandachteritis'. :D
  Da's tof dat ze al gaan zwemmen. Hij is er helemaal klaar voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, 'aandachteritis'. :D
  Da's tof dat ze al gaan zwemmen. Hij is er helemaal klaar voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed dat jullie dat even hebben gevierd. Hij had het dus echt nodig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh zo tof seg, Lukas mag maandag ook naar school en is er ook helemaal klaar voor. Nog een paar extra broekjes maken, boekentas en brooddoos staan hier al klaar. Zwemmen doen ze hier pas in het lager, wel jammer. Gelukkige 2,5 jaar voor het zoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat schattige foto's en lief die kuiltjes in die wangetjes. Succes met zijn eerste schooldagje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zal maandag aan je denken, onze Guus heeft dan ook zijn eerste schooldag.
  Spannend toch wel vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog van harte gefeliciteerd!! Leuke spulletjes heeft ie gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen