vrijdag 3 mei 2013

Het magische spiegelspel

Voor haar verjaardag kreeg de oudste dochter "Het magische spiegelspel" van Jumbo.  Gelukkig hadden we nog batterijen liggen, zodat we direct konden beginnen spelen.  Ze is er zot van.  Ja, het is een meisje en ze houdt van prinsessen, sprookjes en van roze.


Ik moet zeggen dat het spel eigenlijk wel goed ineen zit.  Er zijn vier prinsessen die elk een eigen kleur vertegenwoordigen: rood, roze, geel en blauw.  De pionnetjes zijn trouwens heel mooi én ze vallen niet om.


Van elke kleur zijn er 4 hartjes die samen een bloem vormen.  Elke prinses gaat op zoek naar haar 4 hartvormige boemblaadjes.  Diegene die het eerst haar 4 bloemblaadjes heeft gevonden, is gewonnen!


De hartjes liggen in een grote cirkel op het speelbord.  Je gooit met de dobbelsteen (stippen van 1 tot en met 3) en zoveel stapjes mag je vooruit of achteruit gaan.  Waar je terecht komt, mag je het overeenstemmende hartje omdraaien.  Als het een hartje van jouw kleur is, mag je met de spiegel werken.  Is het hartje niet van jouw kleur, moet je het terug omdraaien.  Als iemand anders jouw hartje omdraait, moet je dus proberen onthouden waar dat was zodat je er zelf kan gaan staan.


Het werken met de spiegel is het spannendste van heel het spel.  Als je dus een hartje van jouw kleur hebt gevonden, druk je op jouw prinsessen-knop op de spiegel.  Als de heks tevoorschijn komt, moet je het hartje terug leggen.   Maar als de prins verschijnt, mag je het hartje houden!


Verder is er ook nog een kroontje dat je mag opzetten als je voorbij je startplaats komt.  Dan ben je beschermd tegen de heks en mag je altijd je gevonden hartje houden, ook als er geen prins op de spiegel komt.


Mijn dochter is er helemaal weg van.  Ik had vooraf wat vooroordelen omdat het zo'n hoog prinsessengehalte heeft, maar ach, ze speelt graag spelletjes, het is heel mooi afgewerkt en het zit best wel leuk in elkaar.  Alleen een beetje frustrerend als je weet waar je hartjes liggen en de dobbelsteen je telkens te ver doet stappen.  Maar ach, dan duurt het spel nog langer en is de dochter nóg contenter ;-)En de zoon van 2,5 jaar vindt die spiegel trouwens ook ontzettend spannend. Nog even en hij kan gewoon mee prinses spelen ;-)

Het magische spiegelspel, van Jumbo 
Vanaf 4 jaar (of vanaf ze 3 ogen op een dobbelsteen kunnen tellen)


1 opmerking:

  1. Oh leuk, nog eens een spelletjesreview! Ik zou er ook niet meteen zelf voor kiezen wegens te prinsesserig, maar het belangrijkste is inderdaad dat ze er graag mee spelen.

    BeantwoordenVerwijderen