zaterdag 3 november 2012

Garage en speelmat

Heel populair speelgoed hier in huis zijn autootjes.  Auto's in alle soorten, kleuren en vormen.
Om daar wat extra spelmogelijkheden aan toe te voegen zijn er mogelijkheden genoeg: een garage, een speelmat met straten, een vrachtwagen om de auto's te vervoeren, ...

Voor de eerste verjaardag van de zoon kregen we deze garage:


Kleurrijk en aantrekkelijk met verschillende speelmogelijkheden zoals een lift, een hefboom, een carwash en een tankstation.  Helaas kruipt onze kapoen nogal graag op die garage, hierboven ziet u slechts een knie erop maar soms is het wel meer dan alleen een knie...


Met als gevolg dat die garage al half uit elkaar hangt, niet meer stabiel is en serieus wiebelt.
In de toekomst zou ik dus eerder voor een houten garage gaan i.p.v. zo'n plastic "rommel" te kopen.

Ook voor zijn eerste verjaardag kreeg hij een speelmat met straten en gebouwen.  Dat eerste jaar heeft hij daar niet veel aan gehad; hij snapte nog niet dat je de wegen met je autootjes kon volgen.  Sinds kort heeft hij het door en rijden ze er graag op: van de speeltuin, naar de bioscoop en onderweg nog langs het postkantoor, uiteraard langs het geliefkoosde rond punt.

 

De dochter gebruikt de speelmat ook graag als dansmat.
Voor creatieve geesten: op pinterest heb ik ook al een stratenparcours met afplaktape of uit vilt zien passeren.  Zelfs genaaide tasjes waarin je je autootjes kan meenemen (ook wel 'car wallet' genoemd) met bijhorende autobaan erop.


Nog een grote hit sinds nieuwjaar 2011 is deze vrachtwagen waar je 4 auto's kan oprijden, ze vervoeren en er terug laten afglijden.  Het rode sluitstuk is er al een paar keer af geweest maar dat is er gemakkelijk terug op te zetten.  Het is van hetzelfde merk als onze garage - vandaar de dubbele auto's - maar steviger.  In het begin maakte hij ook lawaai maar gelukkig waren de batterijen vlug op ;-)


Ja, jongens en auto's, als je mijn zoon zou laten doen zou al zijn speelgoed uit dingen met wieltjes bestaan, of toch iets dat ermee te maken heeft ;-)

4 opmerkingen:

 1. Sssshhhht, niet zeggen tegen Dennis, maar hij krijgt zo'n car wallet van de Sint.
  Wij hebben de mat ook, hier zijn de parkeerplaatsen erg in trek. :)
  De sterretjes zijn inderdaad voor in onze kerstboom. Telepathie jom. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awel de autootjes en de garage zijn hier meerpopulair dan de barbies, pony's,... (en ik het wel degelijk over een meisje).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè, ons meisje speelt hier ook heel graag met die speelmat en spreekt ook al over een houten garage (heeft ze ergens op bezoek gezien en heel de namiddag mee gespeeld).

   Verwijderen