donderdag 17 mei 2012

Stoffenbuit

Vandaag was het stoffenspektakel in Mechelen en heb ik me eens goed laten gaan!  Er was wel ONTZETTEND veel volk.  In april was ik rond 15u in Antwerpen geweest en toen vond ik het daar druk.  Maar dat was niks vergeleken met vandaag.  Al vanaf 10u "vollen bak".  Maar het lange aanschuiven had ik er wel voorover, want ik heb prachtige stofjes gevonden!

Zie hier de buit:

stofkes

Dit prachtige roze kreukel-stofje hing wat verstopt aan de achterkant van een kraam, naast een paspopje met een wondermooi kleedje in deze stof.  Het kostte slechts 5 euro per meter.  Ik hoop er een heel mooi kleedje voor mijn dochter mee te kunnen maken.

stof3

Op deze 2 retro stofjes was ik op slag verliefd.  Ik ga ze voor mij gebruiken; voor een rok of een kleedje.  Het is tricot en ik heb daar nog geen ervaring mee maar het moet ooit de eerste keer zijn, hè.

stof2

Verder kocht ik kleurige kabouterstof, een vrolijk en fleurig variantje op een stof die ik in april al kocht (de uiterst rechtse maar in andere kleurtjes) en nog een lichtpaarse met donkerpaarse bloemetjes waarbij mijn dochter spontaan uitriep: "oh mama, wauw!"  (haar lievelingskleur is paars en ik wist dat ze kleine bloemetjes mooi vindt)

stof1

Tenslotte kocht ik ook nog donkergele fleece en witte tuile.

stof5

Nu kan ik er eens gaan invliegen!!  Het begint al te kriebelen om aan een kleedje of een rokje te beginnen.

Maar eerst werken we dit hemdje nog af. 
Het is de "Happy Madras" uit de recentste Ottobre (3/2012), maatje 92.

hemdje 

Ik ben er direct aan begonnen toen bleek dat
dit proefhemdje te smal was, maar mijn nieuw naaimachien vertoonde rare kuren.  Er waren een paar belangrijke eigenschappen die cruciaal zijn om het machien te begrijpen, laat staan ermee te kunnen werken.  Dat de bovendraad driedubbel uit het "spoelhokje" komt als het oog van de bovendraad niet naar boven staat, bijvoorbeeld.  Dat waren ze me bij Van Rooy eventjes "vergeten" te vertellen.  Zo geraakte mijn draad altijd in de knoop en/of blokkeerde het machien.   Na 3 weken geraakte ik eindelijk terug in de winkel (zieke kindjes, andere verplichtingen, ...) en waren de problemen opgelost.  Dan kon ik eindelijk verder werken aan dit hemdje!  Het is nu zo goed als af, alleen de kraag en de zoom onderaan moeten nog gedaan worden.  De kraag heb ik al 2x opgenaaid en terug uitgedaan; het trok op niks.  Ik kijk dan ook hard uit naar de uitleg van Mamasha over de kraag en hoop dat hij nu wel gaat lukken!  Duimen jullie mee?

12 opmerkingen:

 1. Mooie stofjes!
  Dat hemdje ziet er al goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie stoffenbuit! Dat gele kabouterstofje heb ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja inderdaad, leuke stofjes heb je, ik heb er ook wel een paar gekocht , ik zet ze later nog op mijn blog. Dat kabouterstofje is leuk hé, ik heb dat hier ook nog liggen van een vorig stoffenspektakel, we kunnen er weer invliegen :)
  lieve groetjes, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie stofjes ,ben benieuwd wat je er van gaat maken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemaal super mooie stofjes!
  Ben al benieuwd naar de creaties :)
  En je dochter heeft goeie smaak, ik hou ook van paars en kleine bloemetjes hihi :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was ook op het stoffenspektal, heb ook wel wat gekocht maar gaf er snel de brui aan. Te druk voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, dat bovenste retrostofke is echt super! Ben benieuwd naar je creaties. Het was het laatste stoffenspektakel van het seizoen, daarmee waarschijnlijk dat het superdruk was. Succes met je hemdje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een ontzettend leuke buit!!! Jij kan wel even vooruit; en anders inspireert het stof je vast wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De touwtjes die ik gebruik komen van verschillende kanten. Soms stik ik een bias band dicht, somt koop ik touw of macramé koord, Die van de visjes zijn van reclamerugzakjes. (er komen hier vaak van die rugzakjes binnen van cocacola of andere reclame. Ik haal de ritsen en touwen eruit en gooi de rest weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh, ja, ik gebruik ook heel vaak veters. Voor de knikkerzakjes vind ik dat heel gemakkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke stofjes! Ik was het ook snel beu in Mechelen, véél te druk! Maar wel enkele koopjes gedaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen